Guilty Gear: Strive Closed Beta – Førsteinntrykk

Da har det seg sånn, at vi fikk muligheten til å teste en lukket beta av Guilty Gear: Strive å da er ikke jeg vanskelig å be. Guilty Gear er en av de seriene innenfor slåssespill jeg ikke har vært så veldig mye borti dessverre. Guilty Gear: X2 på min trofaste PlayStation 2 var vel sist jeg var innom serien. Hvor jeg da nå skulle returnere på PlayStation 4.

Betaen var delt opp over fire dager, hvor første dag kunne man spille alene mot maskinen. Mens de tre siste var online hvor jeg møtte andre testere, hvor vi kunne banke hverandre gul og blå. Når spillet først var låst opp for offline spilling, så skal jeg ærlig innrømme at det var ikke lett å hoppe inn i serien igjen. Åtte karakterer var tilgjengelig hvor de var rangert på forhånd etter vanskelighetsgraden deres, så jeg valgte da å bruke en av de to som var for oss newbies. Mitt valg ble da den stillige bandana klede Sol Badguy som så ut som en karakter som passet min stil. Da var det bare å begynne, men jeg savnet rimelig fort en ordentlig tutorial på hvordan ting fungerte i dette spillet og det hadde jo også vært fint å kanskje fått en move list av noen slag for å vite hva min karakter har mulighet til å bruke mot sine fiender. Løsningen ble først å kjøre Street Fighter metoden, kvart sirkel + angrep frem og tilbake osv og det funket overraskende bra. Så jeg lærte meg fort noen triks som funket greit, og fikk fort følelsen av å være en mester.

sc7ahh

Neste dag tok jeg med meg den rusen videre for å kjempe imot mine medmennesker. Det jeg først ble møtt med da var at jeg måtte lage en pixelert avatar som jeg skal styre i en virtuell lobby for å utfordre andre. Når avataren er ferdig så blir jeg sendt til det som kan se ut som en hotell lobby. Hvor det står en haug av folk som enten er i kamp, som blir vist ved at to mennesker står mot hverandre med våpen men en life bar over dem. Enkelt men effektivt, heldigvis er det flere lobbier etter hvor gode ferdigheter man har. det var totalt fem nivåer hvor man alltid kunne klatre opp når man ville møte sterkere motstandere, eller vist man naturlig ranked opp til passende nivå. som sagt kan man alltid klatre opp, men det er ikke tillat å komme tilbake ned. Jeg fant min første motstander, hvor det overraskende nok endte opp med seier 2-1 til meg. Men, fra der så ville pipa få en annen tone. Med EN seier så ble jeg automatisk sendt opp til neste etasje, jeg klarte kanskje å lure spillet til å tro at jeg var god men mine nye motstandere skulle jaggu vise at man kan ikke vinne på flaks for å være med de “store gutta”. Jeg ble bokstavelig vasket gulvet med. Uansett hvilket angrep jeg prøvde å overraske med, så fant dem måter å straffe meg på.

sc7ahf

Etter den lille fadesen gikk jeg passende bort til den virtuelle baren for å glemme hva det var som hadde skjedd. Ironisk nok i baren tilbyr dem, karakter tutorials med tips og triks min karakter har tilgjengelig og når dem passer å bruke. Så med litt mer mot var jeg igjen klar, jeg skulle finne en stakkar og vise hva jeg kan. Det skjedde ikke for å si det sånn, jeg var tilbake til å være en mopp som motstanderen dro meg langs gulvet med. Så med det så stopper vi her, før jeg mister alt om heter street cred innenfor slåssespill miljøet. Vi kan heller rette fokus på hvor pent spillet ser ut med dens cellshade grafikk, og hvor fett alt ser ut i bevegelse. Effekter fra karakterene og hvordan counter angrep skrur ned tiden akkurat nok til å la deg kjenne på anger over dine valg. Omgivelsene er fantastiske, og det rett og slett flyter godt.

sc7ahg

Online biten føltes ut som det fungerte bra, man kan alltid velge hvilken region man ville spille på som sikrer for det meste at du møter folk med stabilt nett i “nærheten” av deg. Online lobbyen er en spennende tvist i stede for å kun være i menyer hele tiden og det kan bli spennende å se hva de kommer til å gjøre videre med det. Med alt dette er det ikke så mye mer å si, men det er alt i alt en godt førsteinntrykk for hva det er som kommer senere. Akkurat når er litt uvisst, men foreløpig så er lansering satt til seint i 2020.

Total
0
Shares

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related Posts
X