16.4 C
New York
mandag, mars 27, 2023

John Wick Hex – Anmeldelse

Før jeg starter med denne anmeldelsen så må jeg bekjenne noe: Jeg har ikke sett John Wick-filmene. Hvorfor? Aner ikke… Det har dessverre bare blitt sånn. Men, det er ikke dermed sagt at jeg ikke har fått med meg alle memes, youtube-filmer og referanser til filmene. Jeg føler derfor at jeg har et visst inntrykk av at filmene handler om en fyr som er rå på gun-fu, skyting og heseblesende action.

Navn: John Wick Hex
Utvikler: Bithell Games
Utgiver: Good Shepherd Entertainment
Lansert: Win/mac: 8.Okt 2019, PS4: 5.Mai 2020
Tilgjengelig på: Windows, macOS, PlayStation 4
Omtalt på: PlayStation 4
Fått via: Vi har fått en kode av dette spillet fra PR selskap for å kunne skrive en anmeldelse.

Det første jeg la merke til er spillets tegneserie-stil. Videoer deles opp i tegneserieruter, og vi får mer eller mindre hele historien presentert i enkle, men informative filmsekvenser. Både filmene og spillet har den samme stilen. Til tross for at jeg ikke er noen særlig tilhenger av denne stilen (jeg mener man kutter hjørner, fremfor å lage et blendende spill), så føler jeg at måten de har utført denne stilen på her er noe av det bedre jeg har sett.

My Great Capture Screenshot 2020-06-15 18-50-29

Lyset og de mørke delene av spillbrettene skaper en stemning og atmosfære som jeg ikke tror hadde latt seg gjøre med ordinære teksturer. Alt-i-alt vil jeg si at det er nettopp grafikken, og spesielt bruken av lys, som gjør spillet spennende og engasjerende.

Og det er nettopp her problemet dukker opp, gameplayet. For hvis du er ute etter heseblesende action og et skikkelig adrenalinkick, så er dette feil spill. Og hvis John Wick-filmene holder dette tempoet, så føler jeg ikke at jeg har gått glipp av noe.

Vel, så presenterer de heller ikke spillet som et actionspill heller. Dette er mer et spill hvor taktikk, og det å ta seg god tid før du foretar deg noe lønner seg. Det var først da jeg la fra meg den vanlige spillestilen at jeg faktisk begynte å få noe glede ut av spillet.

Det første du må lære deg, er å forstå tidslinjen som er på toppen av skjermen. Denne viser dine og fiendens handlinger. Og alt du gjør…ALT…vil havne på denne tidslinjen, til og med det å plukke opp våpen fra bakken tar tid. Cluet er å få gjort unna sine handlinger før fienden får dratt av skuddene eller landet noen slag. I det øyeblikket du klarer å lese og tolke denne tidslinjen, blir spillet mye, mye lettere.

Problemet er at spillet hele tiden preges av «start-stopp»-problematikk. Hver gang du gjør en handling, en fiende ser deg, den samme fienden ser deg på nytt eller noe annet skjer, så stopper spillet og alle dine bevegelser opp. Dette ødela veldig mye av opplevelsen for meg. Hvis jeg skulle sammenlignet dette med noe alle kjenner, så er det sjakk. I bunn og grunn mener jeg at dette spillet ikke har nok fart og trykk til å kunne bære John Wick-navnet, til tross for at det er en god del gun-fu i spillet.

My Great Capture Screenshot 2020-06-15 18-50-21

Det blir også ensformig når du blir sittende med de samme alternativene hver gang det er din tur. Du kan skyte fiender på avstand, slå de som er nærme eller kaste en tom pistol mot dem i det de kommer stormende mot deg. Men i tillegg til tidslinjen, ensformige alternativer og en stakkato følelse, så kan du heller ikke gjøre disse handlingene i det uendelige. Det er her Fokus kommer inn. Alle handlingene dine har en kostnad på Fokus, og eneste måten å få dette tilbake er ved å stoppe opp og fokusere.

Banene
Brettene du spiller på er delt opp i nivåer. Før du starter på et nytt sted får du muligheten til å bruke coins til å for eksempel plassere bandasjer, hagler osv utover brettets ulike nivåer. For meg var alternativet nesten alltid å legge så mange bandasjer som mulig rundt om på brettet, siden det alltid er mulig å plukke opp våpen fra falne fiender.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lurer du på hvordan vi setter score på spillene vi anmelder? Da kan du sjekke ut vår anmeldelse policy her.

Skrevet av: Daniel Aass Bredesen

 • Historie 7
  7/10
 • Grafikk 6
  6/10
 • Gameplay 5
  5/10
 • Kontrollere 6
  6/10
 • Musikk/Lydspor 7
  7/10
 • Gjenspillingsverdi 5
  5/10

Oppsummering

Oppsummert så er John Wick et spill som er perfekt for de som leter etter et taktisk spill og som ønsker å spille et spill hvor man må tenke seg nøye om før man foretar seg noe. Det er også en kul greie at man kan se gjennom spillingen i mer cinematisk form etter å ha gjennomført brettet.

Spillet oppfordrer deg til å spille igjennom flere ganger, og du har mulighet til å hoppe tilbake til de brettene du har lyst til å prøve igjen.

For min egen del, så blir nok dette et spill jeg ikke kommer til å tenke over før harddisken på PS4-en er full og jeg må slette ting.

Overall
6/10
6/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

 • En litt annerledes måte å spille actionspill på.
 • Holder seg utfordrende hele tiden.
 • Tegneserie-utseendet fungerer for dette spillet.
 • Bruken av lys er helt magisk
 • Cinematisk replay av nivået du har fullført.

Cons

 • Alt for vanskelig til tider.
 • Lite variasjon i animasjonene
 • Altfor stakkato for min del.

Relaterte Artikler

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -

Sist publisert

Total
0
Share