16.3 C
New York
søndag, mars 26, 2023

The Last of Us Part II – Anmeldelse

Jeg har sett og hørt en masse meninger om The Last of Us Part II, og mange av de meningene har vært ekstremt negative, helt opp til ett punkt der en av stemmeskuespillerne har blitt drapstruet. Jeg har avventet med å publisere min mening om dette spillet frem til nå for å vente til ting hadde roet seg litt ned, samt at mine egne følelser også kan lande litt og virkelig gruble skikkelig over på hva jeg nettopp har opplevd. Her er min personlige anmeldelse av The Last of Us Part II.

TLOU2_Logo_White_E32018_1528773823

Navn: The Last of Us Part II
Utvikler:
Naughty Dog
Utgiver:
Sony Interactive Entertainment
Lansert:
19.06.2020
Tilgjengelig på: PlayStation 4
Omtalt på: PlayStation 4 Pro
Fått via: Kjøpt Selv

“U fucked it up Neil Druckmann” er rett og slett min personlige mening om historien til fortsettelsen av mesterverket du lagde for syv år siden rett etter at jeg fullførte The Last of Us Part II. Og jeg skal fortelle dere hvorfor jeg har den meningen, men jeg skal også forklare dere hvorfor The Last of Us Part II samtidig er et mesterverk i seg selv.

Før jeg fortsetter denne anmeldelsen så vil jeg advare om at den kan inneholde avsløringer på visse detaljer av historien og karakterer, jeg skal så godt jeg kan prøve å holde anmeldelsen “spoiler free” som overhodet mulig av respekt for de som fortsatt har klart å holde seg unna avsløringer som florerer på nett og andre anmeldelser av spillet som avslører store og avgjørende ting i spillet.

Jeg sier det rett ut med en gang, slik at ting ikke skal mistolkes senere i denne anmeldelsen. Jeg har absolutt ingen problemer med at spillet har valgt å fokusere mye på temaene seksualitet og fronting av sterke og muskuløse kvinner. Jeg vet det er mange som har reagert på dette, men meningene mine er absolutt ikke basert rundt disse temaene. Det hjelper på å bygge opp karakterene og sine særpreg, og gir karakterene mer personlig preg og unike enn det vi er vant med fra før, for å kunne skape et bedre bånd med karakterene vi blir vist frem.

2510225ee9c2532c5b19.95028189-TLOUPII_Review_Screenshot_11

Før jeg prater om selve historien så vil jeg nevne de delene av spillet jeg mener rett og slett er et mesterverk og gjør at Naughty Dog fortjener ett platinum trofe plassering hos PlayStation. Grafikken, 3D design, teksturer, lyssetting, det å lage et troverdig landskap er noe Naughty Dog virkelig er gode på og viser rett og slett perfeksjon på hva de kan oppnå, det samme kan sies om lyd-designet og musikken. Jeg har rett og slett ikke ord på hvor imponert jeg er over grafikken og musikken de klarer å produsere for hver gang de kommer ut med et nytt spill, skal de klare å toppe sitt forrige? Å jada…

Det er ikke noe merkbart nytt med gameplayet her enn det vi hadde i det første spillet, det er noen småting som at du faktisk kan “legge deg ned” helt ned, ri på en hest i en delvis åpen verden, men jeg vil ikke akkurat si at det er så mye merkbare forskjeller på selve gameplayet. De samme feilene som det første spillet er der enda, som for eksempel at kamera kan føles tung å styre, dine medhjelpere er mer i veien enn til hjelp, den konstante letingen etter kuler og andre ting som vi kan bruke til å lage førstehjelpsskrin, molotov cocktails osv. Disse tingene var akseptable i det første spillet rett og slett på grunn av den sterke historien og båndet vi fikk med karakterene. Og det er her det begynner følelsene mine virkelig sparker inn og gjør det ekstremt vanskelig å skrive ned denne anmeldelsen.

The Last of Us traff en haug av riktig punkter når det kom til det å bygge opp de forskjellige karakterene, de klarte å bygge et sterkt bånd mellom oss og dem, vi brydde oss om disse karakterene. Spillet fikk til og meg til å gråte opptil flere ganger nettopp på grunn av dette, men The Last of Us Part II får meg til å gråte av en helt annen grunn, skuffelse og fortvilelse.

2510225ee9c255230183.76608940-TLOUPII_Review_Screenshot_04

Det skal sies at fremføringen av skuespillerne når det kommer til stemmeskuespill og “mocap” presentasjonene er fabelaktige, feilen ligger i manuset og måten spillet har blitt regissert på.

Det er ekstremt vanskelig å begrunne alt uten å avsløre deler av spillet, men hovedtrekkene er at historien har totalt gått vekk ifra det de bygde opp i det første spillet. Jeg har ikke noen problemer med retningen de har valgt å ta med historien, jeg har heller ingen problemer med de store valgene de har valgt å gjøre, problemet mitt ligger i presentasjonen og måten de har prøvd å bygge opp nye karakterer på. De klarer absolutt ikke å bygge opp det samme forholdene til karakterene som vi hadde i det første spillet, og da snakker jeg ikke om Joel og Ellie.
Når jeg først nevner Ellie, det har åpenbart skjedd et eller annet som virkelig har forandret hennes personlighet, den barnslige jentungen som elsket tegneserier og tulle rundt i denne apokalypse verden er totalt borte, hun bryr seg en gang å ta tiden til å plukke opp en TOTAL FUNGERENDE PS VITA, noe hun absolutt ville ha gjort hvis vi hadde funnet det i det første spillet (også som er totalt irrelevant til scoren min her).

Det er en haug av ting jeg kan prate om som virkelig setter store spørsmålstegn på hva de har tenkt, som for eksempel hvorfor de absolutt måtte sende en høygravid kvinne ut til fronten istedenfor en av de 200 andre menneskene som var der? Spiser Abby halve rasjonene til de 200 menneskene for å vedlikeholde den muskuløse kroppen? Hvem er Danny og hvorfor skal jeg bry meg om han?

2510225eb3d9b5847997.18434945-TLOUPII_NARRATIVE_STILL_11

Etter å ha spilt igjennom hele historien så sitter jeg igjen med en følelse av tomhet, jeg har nå sittet en masse timer som har bygd opp til en sluttfase som virkelig skulle skinne også deretter bare totalt kjører en Chernobyl og totalvraker alt de har bygd opp. Store deler av historien og deler av gameplayet føles at blir dratt ut i det lengste laget, noe som gjør at det blir repetitivt og uinteressant.

Jeg tror ikke noe på at du står bak denne historien Neil Druckmann, her har det skjedd noe bak kulissene som har enten holdt deg tilbake eller totalt overkjørt deg. For dette var ikke bra, og ikke nærheten av hva du fikk til med The Last of Us og Uncharted 4 for å nevne noe. Det føles ut som du eller utvikler laget ditt har tatt en Game of Thrones sluttfase og rett og slett gitt mistet teken på karakterbygging, oppfølging av det dere har klart å lage fra tidligere og rett og slett tatt en alt for rask vei frem for å avslutte historien. Det verste av alt, dere har ikke klart å avslutte historien ordentlig en gang!

Hadde historien blitt fremført på en annen måte, kanskje i annen rekkefølge så kunne kanskje denne historien blitt noe bedre, spenningen, og båndet mellom karakterer kunne kanskje vært sterkere hvis det hadde blitt fortalt på en annen måte. Jeg ser hva dere prøver å oppnå, men det klarte dere rett og slett ikke, jeg har virkelig lyst til å gi mer detaljer rundt dette, men av respekt for de som ikke har spilt så vil jeg ikke avsløre noe.

2510225ee9c254cfa1c4.71808976-TLOUPII_Review_Screenshot_08
Når det kommer til gjenspillingsverdien så vil jeg ikke si at den er så ekstrem høy, da med tanke på at det er historien som skal oppleves, det finnes visse samlerobjekter du kan finne rundt omkring, og du får muligheten til å spille historien på nytt i modusen “New Game+” som tilsier at du fortsetter med de oppgraderingene du har gjort tidligere. Det finnes ikke noen flerspiller modus her som det gjorde i det første spillet, så per nå så føler jeg at jeg er nå ferdig med dette spillet etter å ha gjennomført historien.

Det er så veldig mye mer jeg kan fortelle dere og diskutere, men da må det bli en egen artikkel som avslører absolutt alt som har skjedd i spillet, eventuelt i diskusjon/debatt på Twitch eller hvis vi møtes en gang så kan jeg gledelig fortelle mer om hva jeg synes om The Last of Us Part II. Det skal sies at Neil Druckmann og utvikler laget ønsket å virkelig utfordre visse temaer og utfordre skjebnen litt, og ikke minst få oss til å virkelig kjenne på forskjellige følelser, og det har de klart, men bare på feil måte.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lurer du på hvordan vi setter score på spillene vi anmelder? Da kan du sjekke ut vår anmeldelse policy her.

 • Historie 3
  3/10
 • Grafikk 10
  10/10
 • Gameplay 8
  8/10
 • Kontrollere 9
  9/10
 • Musikk/Lydspor 10
  10/10
 • Gjenspillingsverdi 5
  5/10

Oppsummering

“U fucked it up real good Neil Druckmann”, dette kan ikke være ditt verk? Naughty Dog utvikler laget viser at de er mestere når det kommer til grafikk og gameplay, og tidligere har de også bevist seg ekstremt sterke på historie og fortelling. Så hva pokker har skjedd her?

Overall
7.5/10
7.5/10
Sending
User Review
5 (1 vote)

Pros

 • Naughty Dog viser igjen at de er mestere på grafikk
 • Sterkt og solid gameplay
 • Underholdnings verdien er høy
 • Stemmeskuespillet er fabelaktig

Cons

 • Svakt manus
 • Dårlig karakteroppbygging
 • Den “skjulte” beskjeden de prøver å fortelle oss gir absolutt ingen mening
 • The Last of Us Part II får meg til å gråte av fortvilelse og skuffelse, istedenfor at årsaken skulle være på grunn av det som skjer i spillet.
Kim Haug
Kim Haug
Eier og daglig leder av Ulvespill Interessen min for spill er så stor at jeg bestemte meg for å starte opp egen spillnettside, why not? Har skrevet spillnyheter og anmeldelser siden 2011

Relaterte Artikler

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -

Sist publisert

Total
0
Share