WRC 9: FIA World Rally Championship – Anmeldelse

Nå sitter jeg her, med vondt i armene hvor det samtidig sniker på seg en følelse av senebetennelse. Samtidig gjør ankelen vondt, på en måte jeg ikke har opplevd før, det pulserer. Nå lurer du sikkert på hva det er jeg har drevet med og hva dette har men anmeldelsen å gjør. Grunnen… Jeg har sittet og spilt WRC 9

Navn: WRC 9: FIA World Rally Championship
Utvikler: KT Racing
Utgiver: Nacon
Lansert: 03.09.2020

Tilgjengelig på: PlayStation 4, Xbox One, PC
Omtalt på: PC

Fått via:Vi har fått en kode av dette spillet fra utgiver eller PR selskap for å kunne skrive en anmeldelse.

 

 

Det er ikke lengre en ett år siden en av våre skribenter satt seg ned for å spille WRC 8 og ble imponert over hva det franske selskapet Kylotonn hadde gjort med serien. Men jeg satt litt mer på sidelinjen og var skeptisk, etter å sett hvor mye serien bare mer og mer datt ned fra tronen innenfor rally spill. Jeg testet også WRC 8 etter hvert, og sa meg fort enig om at dette var et steg i riktig retning for serien. Men det var ting jeg ikke var helt fornøyd med, som jeg følte ble gjort eller føltes bedre i en viss annen serie innenfor sjangeren. Så når WRC 9 ble annonsert skal jeg helt ærlig si at ekstasen ikke gikk i taket, i den tro om at det bare kom til og bli en oppdatert versjon som vi er vant med å se i spill som feks FIFA-serien. Selv om resultat skulle vise seg å være til dels riktig, så vil jeg si at jeg sitter igjen med et helt annet inntrykk.

Når man først kommer inn på menyen så ser det veldig likt ut, siden jeg satt å spilte WRC 8 mens jeg ventet på at oppfølgeren skulle installere. Så lurte jeg på etter et viss punkt om jeg hadde startet feil spill. Det var ikke tilfelle, så jeg gjorde som sist å hoppet inn inn i karrieremodusen. Den også er hvis jeg ikke tar helt feil 100% prikk lik, men det er en god karriere modus uten tvil. For å oppsummere, man starter som en fersking som da må kjøre seg til “toppen”, få en sponsor og da kvalifisere seg nye klasser. Man starter på WRC Juniorklassen, men man kan hvis man føler at man har ferdigheter nok kvalifisere rett til WRC 3 klassen. Derfra må du da bygge opp teamet ditt, hvor man følger kalenderen og planlegger frem i tid hva teamet og du skal bruke tiden din på. Man har jo da selvfølgelig championships som skal kjøres, men ukene i mellom så må man sette av tid til teste biler, tjene penger, og viktigst av alt hvile.Man har også tilgang til historisk rally etapper, hvor man skal kjøre klassiske biler på ikoniske etapper. Dette er de små avbrekkene man har for å ta vare på økonomi, sponsorer, bilen og teamet ditt. Jeg liker denne formen for karrieremodus veldig godt, det som i likhet med inne i spillet ga meg avbrekk fra å hele tiden bare kjøre championship etter championship. Det gagner meg å ta vare på teamet, og hvis jeg er god så er det mange som ønsker å kjempe for å ha meg i staben sin.

Men hvis du ønsker å ikke fokusere på alt dette, så er det en egen modus for de som kun vil kjøre. Hvor alt av team ansvar er satt til side, og du kan bare sette fokus på selve kjøringen

Grafikk

Grafisk er det heller ikke mye som er forandret, men det er jo bra uansett. Landskapene som vi har sett tidligere, ser fortsatt bra ut med mye detaljer rundt og været forandrer utseendet totalt. Det er jo en begrensning over hvor mye man klarer å få med seg i den farten man kjører, men i ny å ned kan man skimte pene omgivelser når man flyr ut en skråning på vei ned mot et tre. Men viktigst er detaljene som er lagt inn i bilene, her er nok mye bare flyttet over fra tidligere utgivelse men det så pent ut da også. Men som sagt jeg må helt ærlig si at jeg har vansker med å legge merke til de fine detaljer, eneste jeg klarer å fokusere på er veien og ting jeg skal unngå å kjøre i. Lydmessig er det meget bra, bilene har alle sin enkelte lyder å man hører motoren arbeide og turboen skrike. Man kan til og med skimte de små tingene, bremser som smått bråker mer og mer etter hvor slitte dem er eller den metalliske lyden av fjæring som virkelig er på jobb i de finske skoger. Eneste er at når man sitter inni bilen i såkalt cockpit mode så er lydende veldig dempet, så man mister mye av lydbilde.

Gameplay

Her må jeg blande to kategorier nemlig gameplay og kontroller for de henger veldig sammen.

Her er det WRC 9 skiller seg mest fra forrige utgivelse, på en utrolig god måte. Hvor WRC 8 var bra var med kjørefølelsen. Hvordan bilene oppførte seg på føret, og hvordan underlag endret hvordan bilene oppførte seg viste oss alle at WRC serien tar rally på alvor. Men det å faktisk styre bilene var noe helt annet, med kontroller så føltes det som en ustabil vinglepetter som bare spratt fra side til side. Alle dine handlinger førte til at bilen ikke lenger ville være på veien tydeligvis, og det var vanskelig å gjennomføre løyper. Med ratt og pedaler var det heldigvis mye bedre, men langt ifra perfekt. Biler føltes tunge å styre og hang ikke helt med, jeg satt ofte å sloss med rattet og tapte ofte de kampene. Men her har noen tatt ansvar, og virkelig gjort en god jobb for å rette opp i dette. 

 

For nå kan jeg ikke beskrive det som noe annet en fantastisk, og her skal skal utviklerne ha skryt. Med en gang jeg satte meg inn i en bil og kjørte min første etappe, satt jeg med et smil. Det er så responsivt, og virkelig viser styrke på hvordan et ratt kan oppgradere opplevelsen så kolossalt. Det gir den lille ekstra innlevelsen, og jeg kjente underlaget gjennom armene mine. Alt fra hvor jeg kjenner at jeg har grep, endringer i mønster og hvordan vekten på bilen fordeler seg ved hver sving jeg gjør. Aldri før har jeg følt så lite at jeg kjemper imot en bil, men heller at det er resultat av mine handlinger. WRC 9 har masse forskjellige underlag, alt fra veldig fin grus nærmere sand til grovt steinete underlag. Asfalt som kan være våt til helt dekket av snø, eller med flekker av is. Dette kan til og med variere på en og samme etappe, hvor man hele tiden må endre taktikk og kjørestil. Hvor land ofte har avgjort hvor godt resultatet kommer til å bli, og hvor mye jeg har gruet meg eller gledet meg. Før så har jeg karakterisert land med enkle stikkord, og enten så har jeg hatet dem, likt dem eller elsket dem. Sverige glatt, Monte-Carlo trangt og Finland rask. Mens nå er det etapper hvor fokuset mitt er plassert på hvor er det jeg kan hente inn tid hvor folk ofte taper den. Monte-Carlo som er kjent for trange og krappe svinger, med spor av både is og snø men mye asfalt. Her er ofte taktikken min å da heller bruke vinterdekk, hvor da jeg vil oppleve underlaget glatt i de trange asfalt områdene hvor det ofte ikke går så fort. Men hvor jeg kan trå ekstra til på de litt mer åpne snø-områdene på slutten. Poenget mitt er at land har blitt mer som en egen karakter, som jeg må bli kjent med det er ikke noe nytt innenfor rally spill. Men nyanser blir mye mer vist frem, og en hver sving som blir gjennomført er en seier mens man kjører. 

Nyanser blir vist frem på en utrolig god måte i hardware også, og funksjoner jeg ikke visste at rattet mitt hadde en gang kommer frem.For de som har spilt med ratt har sikkert sett dette ofte før, at når man har fullt kontakt med underlag så er rattet jevnt og gir motstand (alt etter hvilket nivå rattet ditt er på) mens ved glattere partier eller når man mister kontakt med underlag så blir rattet lett. Det fungerer enkelt, og er system som gir mye informasjon sånn sett i forhold til en kontroller. Det finnes jo selvfølgelig mange andre spill som gjør mye ut av rattet ditt, men jeg ble rett og slett imponert over ting som ble fortalt. Sånn for referanse så bruker jeg en Thrustmaster T300 RS, som har vært et meget godt ratt og bruke men nok om det. Her har de gjort at alt av endring i underlag blir vist frem, samtidig av tilstand på bil og hver enkelt biler sine karakterer. De nye bilene nærmest danser på etappene, når man hele tiden fordeler vekten for å manipulere bilen. De føles fantastisk når man har plassert seg helt perfekt, og bare glir igjennom. Mens monstrene innenfor gruppe b er alt for kraftig i forhold til sitt eget beste, hvor bånn gass river bilen fra underlag og skyter den frem som en rakett og du er bare en filledokke som prøver å kontrollere kaoset. Med det er det gjort en utrolig god jobb å skille dem, og man merker stor forskjell på hva man kjører.

Multiplayer

Når det kommer til multiplayer er det ikke mye nytt siden sist, med sin standard split screen og online multiplayer. Man har også daglige og ukentlige utfordringer hvor du skal kjøre en enkelt etappe eller et helt championship mot resten av verden. Som sagt ikke noe nytt men morsomt når man vil finne ut hvordan man ligger ann i forhold til resten. Det som er nytt er League Mode, som fungerer veldig enkelt. Her kan man som navnet tilsier sette opp egne ligaer hvor man setter sammen championships, som du kan invitere venner men også fremmede til å bli med å kjøre i. Perfekt måte å utfordre venner til å se hvem som har den beste tiden, og står igjen som vinner over hele greia. Det er en modus jeg savner veldig, det er Hot Seat hvor man kunne samle opp til 8 mennesker hvor man kjørte etter hverandre å fullførte championships. Det er så enkel modus at det er synd at den ikke er til stede, siden det inviterte til å ha WRC kveld med venner og familie hvor vi alle satt der å kjørte og er god stemning når en av de feilet. Så vist jeg skal pirke så er det, det jeg savner mest i spillet her.

Lurer du på hvordan vi setter score på spillene vi anmelder? Da kan du sjekke ut vår anmeldelse policy her.

 • Historie 9
  9/10
 • Grafikk 8
  8/10
 • Gameplay 10
  10/10
 • Multiplayer 8
  8/10

Oppsummering

Hvis du synes WRC 8 var lite spennende, er det ikke mye mer å hente innholdmessig. Men WRC 9 er et steg i riktig retning, her viser de igjen at WRC-lisensen er i trygge hender enn så lenge. Med en solid karriere modus som gir mange gode timer alene, et fantastisk gameplay og masse muligheter til å ta dette med videre online. De har klart å levere noe som fort kunne sett ut som copy and paste, men gjort viktig endringer. Legg til også at dette er noe av det beste jeg spilt med ratt og pedaler i nyere tid, så kan jeg uten tvil anbefale dette trygt til alle rally fans eller generelt de som trenger noe nytt å kunne bruke rattet sitt. Hvis jeg skulle pirket ekstra så er det et savn med flere typer biler. Men med en lovnad om at mer innhold vil komme senere så kan det hende det blir fikset. Og kanskje de plagene jeg nå sitter igjen med, som nevnt i innledningen, etter å sittet alt for mange timer i strekk å kjørt.

 

Overall
8.75/10
8.75/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

 • Bra Karriere modus
 • Bra Grafikk
 • Fantastisk handling på biler

Cons

 • Skulle vært enda flere bil klasser
 • Ingen Hot Seat modus
 • Svakt lydbilde innvendig i bilen
Total
0
Shares

Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
X