20.8 C
New York
fredag, juni 9, 2023

Diablo 2: Resurrected – Førsteinntrykk

Diablo 2: Resurrected sin første beta -økt er i ferd med å avsluttes, og jeg kan endelig gi mine første inntrykk av spillet. Med katastrofen som Warcraft 3: Reforged viste seg å være, er mangeårige fans forståelig nok bekymret for tilstanden til Diablo 2s remaster. Tross alt snakker vi om et spill som sannsynligvis oppfattes som enda mer sjangerdefinerende enn Warcraft 3 noen gang var.

Slik det ser ut, er Diablo 2: Resurrected ingen Reforged. Bortsett fra et par (varierende store) forbehold, ser det ut til at spillet ikke kommer til å bli en april-spøk utenom sesongen.

Det er ikke en overdrivelse å si at Diablo 2 har inspirert en hel generasjon ARPG -er, inkludert spill som Path of Exile eller Grim Dawn. Da var det ingen virkelig overraskelse for meg å se at kjernen i tittelen fortsatt holder seg utrolig godt etter dagens standarder. Drepe demoner, plukke opp bytte, jevne opp, reparere utstyret ditt, levere inn oppdrag – skyll og gjenta. Spilleren i looter-stil er en velprøvd formel: en som Diablo allerede hadde mestret for to tiår siden. Det har ikke blitt gjort noen spesielle tilpasninger til disse aspektene av spillet, og jeg tror ikke at noen vil argumentere for at endringer var påkrevd uansett.

Cutscenes, som allerede da ble ansett som glimrende, ble gjort om fra grunnen for Diablo 2: Resurrected, og alt ser skarpt og opp til moderne standarder. Selv om grafikk i spillet kan ha blitt litt dårlig, er det et aspekt av spillet som absolutt ikke har det: lydsporet. Diablo 2s OST forblir et kjempefint tidspunkt selv tjue år senere, og det høres bedre ut enn noensinne i denne remasteren. Trommene og gitarriffene gjør en så god jobb med å subtilt sette tonen i spillet, det er vanskelig å ikke felle en tåre eller to av nostalgi.

Å spille Diablo 2: Resurrected minnet meg også om at spillet hadde et litt merkelig ferdighetskartleggingssystem, at sistnevnte ARPG -er endte med å droppe. Her kartlegger du to ferdigheter til både venstre og høyre museklikk, og … Det handler om det. Vanligvis vil det venstre klikket ha det vanlige autoangrepet bundet, mens høyreklikket vil ha en annen ferdighet. For å bytte ferdigheter må du bruke et tildelt nøkkelbind og deretter høyreklikke igjen for å faktisk bruke ferdigheten. Systemet føles ikke så naturlig som direkte å ha ferdigheter knyttet til forskjellige nøkler, før jeg kunne bruke dem direkte – men jeg kan egentlig ikke klandre Blizzard for å ville holde meg til et så sentralt aspekt av originalens spill. Tilpasse det rundt ville ha frarøvet fansen for noe som gjør Diablo 2, vel … Diablo 2.

Ikke alt er rosenrødt i dypet av helvete, og dette gjelder spesielt for Diablo 2: Resurrected. På min første spilledag tok europeiske servere et stort hit bare en time etter at betaen begynte. Jeg hadde startet som en Druid først, og rundt tiden da jeg nådde nivå 4, kastet Bnet -serverne meg ut av spillet. Jeg kunne ikke koble til karakteren min i det hele tatt, og selv å lage en ny hjalp det ikke. Det virket som om de fleste andre EU -spillere opplevde lignende vanskeligheter – noe jeg bekreftet etter å ha besøkt lobbyene i Bnet. Løsningen min var å bare starte spillet på nytt på NA ved å bruke NA -serveren: ikke ideelt, men i det minste fungerte spillet. Det er ikke uvanlig å se steinete lanseringer for online spill, men elendigheten slutter ikke her.

Gjennom min erfaring med Diablo 2: Resurrected, hadde jeg latency problemer av varierende omfang. Treffregistrering fungerte ikke alltid, og karakteren min teleporterte av og til, til den andre siden av skjermen. Jeg er ikke sikker på om serverne som ble overbelastet bidro til dette, men jeg syntes at kampen til tider føltes litt flytende. Jeg kunne sverge på at jeg målretter noen av mobbene riktig, men ingenting skjedde virkelig på skjermen. Problemer med forsinkelse og forsinkelse var definitivt det største grepet med min erfaring, og jeg håper inderlig at dette ikke kommer til å bli en del av sluttproduktet. Forhåpentligvis er Blizzard i stand til å stryke dette før neste beta -fase ruller rundt.

Det er nå på tide å ta en annen elefant i rommet: mangelen på TCP/IP -flerspiller. Blizzard lar ikke spillet ha noen form for lokale lobbyer på grunn av antatte sikkerhetshensyn. Dette var et ganske fremtredende trekk ved den originale Diablo 2 og er fortsatt en vesentlig del av PC -spill fra den tiden. Å ta dette bort skader spillet – og selv om jeg personlig ikke ville ha brukt funksjonen uansett, er jeg sikker på at mange andre ville ha gjort det. Blizzard kunngjorde også at det ikke kommer til å være en konkurransedyktig stige ved lanseringen, noe som bare legger til listen over kjære funksjoner som kommer til å mangle.

Jeg hadde ikke personlig banebrytende feil etter å ha spilt i flere timer, men noen spillere har rapportert om konsekvente krasjer. Hvis utviklerne er i stand til å fikse de fleste av disse problemene innen den offisielle lanseringsdatoen, er spillet allerede et mye bedre sted enn Warcraft 3: Reforged noen gang kunne håpe å bli.

Jeg lekte med Druid, Amazonian og Sorceress. De forbedrede lydeffektene og den grafiske kvaliteten bidro virkelig til at hele opplevelsen bare ble “riktig”, og jeg likte spesielt tiden min med Sorceress. Kontrollerstøtte fungerer også bra – og kanskje føles ferdighetssystemet enda bedre å bruke med en gamepad, i motsetning til tastatur og mus. Imidlertid føltes lagerstyring litt kjedelig på denne måten, spesielt med måten Sash og potions fungerer på.

Heldigvis er det imidlertid noen livskvalitetsforbedringer. For eksempel kan du nå automatisk plukke opp gull ved å gå over det, og spare deg for en god innsats når det gjelder å klikke. Det er også flere delte Stash -faner med utvidede størrelser, slik at du kan bytte elementer mellom karakterene dine om nødvendig. Det er også et par andre brukergrensesnittjusteringer her og der, for å få opplevelsen til å føles litt mindre arkaisk enn nødvendig. Det er verdt å merke seg at du faktisk kan omgå disse endringene, og bare spille spillet i sin eldre versjon hvis du ønsker å gjøre det.

En av Diablo 2: Resurrected beste funksjoner er utvilsomt muligheten til å bytte mellom den remasterede og eldre grafikken med et enkelt trykk på en knapp. Da jeg først brukte funksjonen, kunne jeg rett og slett ikke tro hvor datert Diablo 2 faktisk så ut. Nostalgi -briller er kraftige, og tankene mine hadde gravert en versjon av spillet som i minnet så betydelig bedre ut. Min hjerne trodde i utgangspunktet at den remastrede versjonen var nærmere originalen enn det ‘faktiske’ arven.

Det er når du sammenligner de to versjonene at du virkelig kan sette pris på spillets nye utseende. Diablo 2: Resurrected går en veldig fin linje, der den oppdaterte grafikken respekterer kildematerialet samtidig som den gir den lille løftingen den trengte. Selv om jeg var litt skuffet over Diablo 3s Warcraft-inspirerte tegneserieaktige utseende, er jeg glad for at Blizzard fant en måte å beholde den originale Diablo-atmosfæren intakt for Resurrected. Karaktermodeller er detaljerte nok, mens den dystre belysningen (spesielt i huler og mørkere områder) stadig minner deg om hva slags spill du spiller. Overgangen mellom den gamle og remastrede grafikken er sømløs, og det har vært en glede å bytte mellom de to til tider for å sette pris på endringen i kvalitet.

Diablo 2: Resurrected, i kjernen, er en god, trofast remaster av en tidløs klassiker, og mine inntrykk av betaen var stort sett positive. Hvis Blizzard ville inkludere konkurransedyktige stiger, lokal flerspiller, samt forbedret latens: vi hadde en ekte perle i hendene. Som det ser ut, er det et par forbehold som kan være nok til å avskrekke mangeårige fans fra remasteren.

Dette er plagsomme tider for selskapet, og Diablo 2: Resurrected kan bare være et halvt skritt fremover når det gjelder å gjenvinne litt tillit fra spillerbasen. Prosjektet er definitivt betydelig bedre enn Reforged, og jeg kunne føle at dev -teamets lidenskap siver fra skrottene til hvert monster jeg drepte. Skyggen av det nylige søksmålet om seksuell trakassering fra selskapet tårner fortsatt utvilsomt over hodene på utviklingsteamet. Kanskje må Blizzard først bli kvitt sine egne demoner for å gå tilbake til glansdagene.

Frem til da vil jeg glede meg til å spille Diablo 2: Resurrected nok en gang, i løpet av neste fase av betaen.

Kim Haug
Kim Haug
Eier og daglig leder av Ulvespill Interessen min for spill er så stor at jeg bestemte meg for å starte opp egen spillnettside, why not? Har skrevet spillnyheter og anmeldelser siden 2011

Relaterte Artikler

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -

Sist publisert

Total
1
Share