-2.3 C
Drammen
torsdag, november 30, 2023

Guild Wars 2: Vil GW2 kunne hevde seg i 2021?-Anmeldelse

Date:

Andre Nyheter

“Garden Life: A Cozy Simulator” Blomstrer på Spillplattformer Verden Over

Dette sjarmerende spill gir deg muligheten til å skape din drømmehage, møte fargerike karakterer og dele din kreative ånd med verden.

Årets høytidskjendis i World of Tanks har blitt annonsert

Vinnie Jones stepper inn som årets kjendis til World of Tanks sin høytidsfeiring.

Sesong 2 av Arcane kommer ut neste år!

Suksess animasjons serien fortsetter neste år :)

Manor Lords har endelig fått en lanseringsdato

Et spill som virkelig fanget interessen vår for en stund tilbake har endelig fått en lanseringsdato :)

Ja, da var det min tur til å sjekke ut et MMO-spill. Guild Wars 2 er et massivt flerspiller online rollespill utviklet av ArenaNet. Min personlige erfaring med MMO er svært begrenset, men jeg har spilt spill som World Of Warcraft og Final Fantasy XIV. Men jeg vil ikke si at noen av disse har kunnet fange meg nok til å spille disse spillene over tid, dessverre. Så spørsmålet mitt er vil Guild Wars 2 kunne endre på mitt syn på online rollespill? I min anmeldelse vil jeg ikke gi noe spoilers når det kommer til historie, men jeg vil prøve å formidle min opplevelse av spillet og om Guild Wars 2 vil kunne hevde seg med nåværende MMO-er og nyere MMO-er som kommer i 2021.

Navn: Guild Wars 2
Utvikler:
ArenaNet
Utgiver:
ArenaNet, NCsoft
Lansert: 2012
Tilgjengelig på: PC
Omtalt på: PC
Fått via: Vi har fått en kode av dette spillet fra utgiver eller PR selskap for å kunne skrive en anmeldelse.

Guild Wars 2 er utgitt i 2012 og det merkes siden vi er i 2020, teknologien har utviklet seg utrolig mye på 8 år kan man trygt si. Grafikken er ikke så verst ut fra hva jeg forventet før jeg startet spillet, men nå spiller vel ikke alle slike spill på grunn av grafikken alene. I min spill-gjennomgang så imponerte spille meg når det kom til selve verden og hvordan landskapet var bygget opp. Musikken i Guild Wars 2 er helt grei, men den imponerer meg ikke noe voldsomt. Jeg vil nå nevne at Guild Wars 2 spilles på en egen launcher som ArenaNet bruker, dette kan være et hinder for mange på grunn av at vi gamere ønsker å ha alle spill på en plass. Men i 2020 så er dette svært vanskelig siden mange utviklere ønsker å tilby sine egne spill på deres egne launchere. Men i løpet av november 2020 kommer spillet til steam etter 8 års ventetid. Det positive er at spillet vil få mange “nye” øyne på spillet og hovedspillet av Guild Wars 2 er gratis å spille.

Men det negative er at har du spilt spillet på deres egen launcher (ArenaNet) så kan du ikke overføre spillet til steam dessverre. Om dette vil komme vet jeg ikke noe om, men kan tenke meg at mange av dem trofaste spillerne ville ha overført sine karakterer til Steam-versjonen. Jeg startet spille med å lage meg en karakter for så å bestemme meg hvilken type karakter jeg skulle være, jeg valgte en rouge/tyv type karakter siden jeg personlig liker en slik type spillestil, her har du 9 ulike yrker du kan velge mellom, og hvilken type rase jeg skulle være.

I tillegg skulle jeg velge hvilket type bakgrunn min karakter skulle være og her kunne jeg velge mellom ulike forslag som vil påvirke hvordan min spillopplevelse ville bli.

Det som jeg likte fra starten var at du fikk erfaringspoeng på omtrent alt du gjorde, da følte jeg at jeg ikke sto å stampet med å levle opp min karakter fra starten av. Her har du ulike områder du skal spille gjennom fra level en til level åtti. Jeg åpnet opp ulike deler av verden ved å gjøre “quest”, gå til ulike unike steder som åpnet opp mer av kartet. Her finner du også en del hoppe puslespill som du må gjøre for å nå opp til de ulike plassene. Alt dette får du erfaringspoeng på og da føles det mye mer givende om du evt ikke skulle fått erfaringspoeng for disse aktivitetene. Du får også erfaringspoeng ved å ta ned fiender. Om jeg skulle gått i mer detaljer kunne jeg skrevet mange sider, men det er ikke det jeg ønsker å formidle til deg. Så min opplevelse var at spillet klarte å trigge meg til å ville logge på hverdag for å kunne se hva spillet hadde å by på. I tillegg fikk jeg en daglig bonus ved å spille, om du mister en dag så ble du ikke straffet for det. Selve flyten i spillet er veldig bra og serverene var veldig stabile.

Nå fullførte jeg ikke hele historien fordi det er 8 år med innhold, men av det jeg spilte så var historien meningsfull. For hvert tiende level åpnet du opp en ny del av historien opp til level 80 som er starten på endgame i spillet. Etter dette så må du evt kjøpe dem ulike historie dlc`ene. Men i ArenaNet har lansert at i løpet av 2021 så skal det komme en ny utvidelse som heter “End of Dragons”.

Men kort fortalt så kommer du fra ingenting til å måtte redde hele verden fra fiender som vil ta over imperiet. Men jeg skal innrømme at siden jeg ikke er en stor fan av MMO-er så var det vanskelig i starten og måtte lære meg alt fra bunnen av. Dette kan være svært overveldende om du ikke har noen du kjenner som kan ta deg gjennom hvordan du skal starte din reise. Men, når jeg sto fast og skrev i server chatten så var det ikke vanskelig å få hjelp av ukjente spillere på serveren. Men forbered deg på en bratt lærekurve om du ikke har noen som kan hjelpe deg. Det positive her at det finnes utrolig mye på informasjon på internett siden spillet har vært ute i 8 år. Min opplevelse her er at det er et aktivt miljø og at det ikke er vanskelig å finne andre spillere som er villige til å lære deg hva du trenger å kunne for å få en flott opplevelse.

Lurer du på hvordan vi setter score på spillene vi anmelder? Da kan du sjekke ut vår anmeldelse policy her.

 • Historie 6
  6/10
 • Grafikk 5
  5/10
 • Gameplay 5
  5/10
 • Kontrollere 7
  7/10
 • Musikk/Lydspor 4
  4/10
 • Gjenspillingsverdi 7
  7/10

Oppsummering

Så min oppsummering av Guild Wars 2 er at om du villig til å investere tid og er villig til å lære så vil Guild Wars 2 kunne gi deg mange timer med hygge. Du vil nok møtte mange spillere som er villige til å hjelpe deg på veien. Min opplevelse er ganske positiv og jeg vil nok si at Guild Wars 2 har gitt meg den beste MMO-opplevelsen. Det positive er at du trenger ikke betale en månedlig sum for å kunne spille. Her betaler du en sum for utvidelser og ferdig med det. Det er en diskusjon som vi ikke kan viske vekk er om spillet er “pay to win” dette kommer opp på grunn av at i spillets butikk kan du kjøpe ulike fordeler som f eks større inventory og ulike verktøy bla. Men det er fullt mulig å spille uten disse fordelene, men det vil bremse deg endel i begynnelsen. Det positive er at du kan kjøpe slike ting med å samle opp nok gull i spillet til å konvertere dette slik at du kan unngå å bruke dine penger på slike ting, men dette tar svært lang tid. Ellers så er det mye kosmetiske ting. Men er det en grunn til å ikke spille Guild Wars 2? Det får være helt opp til hver enkelte å avgjøre. Så om spillet vil kunne hevde seg med nyere MMO-er så er svare mitt at det blir nok svært vanskelig siden Guild Wars 2 har vært ute siden 2012. Men spillet er et solid MMO-er som har sin plass, men det er nok ikke det beste eller det mest populære spillet som er ute. Så får det være opp til hver enkelte av oss å finne ut av om det er verdt tiden din i 2020/2021.

Overall
5.67/10
5.67/10

Pros

 • Ikke en månedlige utgift for å spille spillet
 • Aktivt fellesskap
 • Mye ressurser på YouTube og Google om spillet
 • Mange fulle servere

Cons

 • Lett å bli overveldet i starten, husk å ikke lær deg alt med en gang
 • Spilles på egen spill klient frem til november 2020
 • Pay To Win?
 • Du må investere mye tid

Siste Anmeldelser

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Total
0
Share