11.2 C
Drammen
torsdag, september 28, 2023

Zombieland: Headshot Fever (VR) – Anmeldelse

Date:

Andre Nyheter

MSI Lanserer IMMERSE GH50 WIRELESS Gaming Headset

MSI joiner gaming headset markedet :)

Bowers & Wilkins Lanserer Ny Premium Hodetelefon: Px7 S2e

Bowers & Wilkins kommer med mye lovnader om de nye hodetelefonene sine!

Den populære serien fra Australia kommer endelig som et videospill!

Småbarnsforeldre vet meget godt hvor bra dette kan bli! :D

iPhone 15 kommer til å ha RayTracing

Du kan spille spill som Resident Evil 4, Resident Evil: Village og Assassin's Creed: Mirage på den nye iPhonen

Navn: Zombieland: Headshot Fever
Utvikler: XR Games
Utgiver:  XR Games
Lansert: 
29.07.2021
Tilgjengelig på: PC, PSVR, Oculus Quest
Omtalt på: PC
Fått via: Vi har fått en kode av dette spillet fra utgiver eller PR selskap for å kunne skrive en anmeldelse.

Hva får man om man blander Trackmania og Time Crisis med et dryss av blockbuster zombie film lisens, oppå der igjen topper det med å være et VR spill? en smørje av ingredienser ville jeg ha trodd, men så har jeg jo nå spilt Zombieland: Headshot Fever og jeg tror kanskje de er inne på noe her.

Måten spillet ble pitchet til meg, for å anmelde var veldig enkelt og elegant fra Kim sin side.

Kim – Du har VR headsett ikke sant?
Meg – Ja?
Kim – Lyst til å anmelde et spill som kun er til VR?
Meg – Kanskje? hva er det for noe?
Kim – Noe som passer perfekt for deg (insert kode her)

Jeg har spilt gjennom en god del VR spill siden jeg kjøpte meg et Oculus Rift S headsett, og jeg har funnet sjangerne og type gameplay jeg liker å spille. For alle som har prøvd VR vet at det kan være ganske intenst, på flere måter. Du lurer jo faktisk kroppen din, til å tro at du gjør det som skjer inni brillene. Noe jeg ikke liker spesielt godt er ting som kommer brått eller fort mot meg. Så Zombier er jo “alltid” behagelig, eneste som rettferdiggjøre det litt er jo at jeg har tilgang til masse våpen. Som jeg kan beskytte meg med og som jeg er veldig fan av når det gjelder VR. Så nå har jeg holdt på i timevis, å skutt over hundretalls zombier, og gjort alt jeg kan for å bli en bedre skyter.

Zombieland: Headshot Fever er da et veldig arkade inspirert VR spill, med lisensen til film serien Zombieland. Kort fortalt verden har innsett at det er for seint å prøve å få en normal verden igjen, så hvorfor ikke prøve å ha det gøy i stede. Tallahassee, Columbus, Wichita og Little Rock er imponert over da min evne etter å knerte zombier og inviterer meg til The Zombieland Invitational som er den tøffeste zombie løypa laget som man da kan vinne heder og ære. That’s it.

Så dem holder seg i bakgrunnen, gir deg oppdrag og spesielle mål du skal fullføre i løpet av løypene. og ja du leste løyper, for her er den enkle moroa dette er ikke et VR spill hvor du skal utforske, løse gåter og drepe det du møter. Neida, Her skal du komme deg gjennom løypa på fortest mulig tid, mens du selvfølgelig kvitter deg med zombier du skulle møte på veien. Fullfør på raskest mulig tid å klatre høyest opp på leaderboarden, der har du Trackmania biten. Gameplay messig ble jeg fort tatt tilbake, til arkade hallen eller hjørnet da, det varierte etter hvor vi var på ferie når jeg var liten. Men uansett til arkademaskinen som hadde Time Crisis med disse lyspistolene som man siktet mot skjermen med. ( eller hvis man var en av de litt fancy ungene som hadde lyspistol til PlayStation) Hvor man starter på et område og forflytter seg fremover når man har tømt området for fiender. Sånn er det veldig likt her også, tøm område for zombie så blir man sendt videre.

Når jeg så dette, så må jeg jo si at det hørtes jo veldig kjedelig ut. med tanke på hvor mange interaktive VR spill det finnes på markeder spesielt på PC. så skal jeg nå være låst til å stå stille å skyte for å bare bli sendt rundt. Men hvem skulle tro at det kunne være så morsomt. For hvor spillet briljerer er med spillets adrenalin mekanikk, hvis du treffer med to vel plasserte hodeskudd så går spillet i slow-motion, som du kan bruke til å enda enklere få flere hodeskudd. For det første alle sekundene du er i slow-motion, blir trukket fra total tiden i slutten av løypa så hvor nøyere skudda dine er jo raskere er du. Så for det andre, du føler deg jo som selveste John Wick når alle skudda sitter som ja et skudd. Så en av dine viktigste verktøy er som Columbus sier.

Ved å fullføre løyper og mål, så får man tak i den viktigste valutaen i denne post-apokalyptiske verden. Nemlig Toalett Papir eller forkortet til TP points, som man da bruker til å oppgradere våpnene dine. Det er jo tross alt litt å velge i får å plaffe ned zombier med, men en ting er fast inventar en pistol som man har evig mengde med magasiner. Men man har tilgang til spesial våpen sånn som forskjellige shotguns eller maskin pistoler, men som har meget begrenset med ammo. Så de er det mer for å redde deg i siste liten, eller for å ta ut fiender som da kanskje trenger litt mer overbevisning for å forbli død.

Wichita, Columbus, Tallahassee og Little Rock

Zombieland: Headshot Forever har i likhet med gameplay valgt en relativt enkel grafisk stil, dette kan også ha noe med at dette er et spill som først ble designet til å bli spilt på Oculus Quest. Det minner veldig om samme stil som blir brukt i Teltale’s sine spill, detaljert cellshading kan vel være den enkleste forklaringen. Det fungerer veldig godt og viktigst av alt det flyter godt, med tanke på at hvis det hadde slitet med ytelse så kunne man fort blitt kvalm. Lydbilde er utrolig bra, men også til tider skremmende. Man hører og føler våpnene veldig bra, men til min skrekk det samme gjelder zombiene det er mye fæle lyder som kommer fra dissa døde. Det finnes ikke noe verre en å tømme et magasin en vei og høre sakte men sikkert at et eller annet har klart å snike seg frem utenfor synsvidde. Heldigvis har de sprinklet inn noe heftig rock som hjelper for å holde tempoet oppe, og stemninga kanskje ? Men mye av humoren fra filmene er til stede her også, så det er ikke så ofte at du føler det er et skrekkspill du spiller.

Av og til kan et ekstra våpen redde deg

Det tok meg ikke mange timer, før jeg hadde låst opp alle oppdragene og sikret meg en billett til The Zombieland Invitational . Men jeg var langt ifra klar til å prøve meg på denne utfordringen. Jeg lå på bunn på de fleste leaderboards, treffsikkerheten min var langt i fra bra nok til at jeg hadde stolt på meg selv til å kunne overleve i denne verdenen. Så da var det bare å hoppe tilbake til tidligere fulførte baner. Det var egentlig da spillet virkelig ble morsomt, for jeg hadde jo blitt litt bedre siden sist, jeg veit hvordan jeg skal overleve gjennom hele banen. Men nå skal jeg bli den raskeste, jeg skulle bli en av de mest treffsikre. Utfordringene skulle takles, hvor alle utfordringer ga meg viktige bonuser. Alt fra ekstra dasspapir, til nye utsender til våpnene mine. men viktigst av alt nye våpen. Som gjorde ting mye lettere igjen, som igjen gjorde meg raskere. sånn ble det mye frem og tilbake for å bli bedre og til slutt satt det. Plutselig var jeg jeg i topp 10 på leaderboards, jeg fulførte baner med tids utfordringer som jeg var langt unna tidligere. Motivasjonen ble liksom aldri borte, jeg skulle bli raskere og ofte var det bare tiendels sekund som skilte meg fra de over meg. Det er også Perks som kan endre gameplay, de gir som regel en fordel men som oftest på bekostning av noe. Et eksempel er en av de første man kan låse opp, som gir deg laser sikte på alle våpnene. Det gjør det jo lettere å treffet målet, men på bekostning at den fjerner mye av bonusen du får fra adrenalin.

Kontrollene er veldig enkle å ha med å gjøre, våpenet i din dominante arm er alltid der så det er kun pek og skyt. trykk ned på joystick for å ta ut magasin, trekk våpen ned mot magen nytt magasin kommer inn. Spesial våpen plukker man opp på motsatt side av dominant hånd, lader på lik linje. Man bekrefter bevegelse ved å se mot utgang og trykk på en knapp, så blir man forflyttet videre. Enkelt system, som fungerer som det skal og er veldig VR vennlig.

Endelig satt den

Hvis du er veldig sensitiv for VR og lett kan bli dårlig, så ville jeg si dette er et veldig trygt spill å spille. Du står stille og bruker kun sidesynet og meste du skal skyte er i synsvidden din (som regel.) Det er også mulighet for å velge om du skal stå eller sitte, som også hjelper veldig godt. Eneste jeg syntes var litt kronglete, var hvis jeg skulle gjøre små endringer på passering av våpenhylster. siden man ikke kunne få noe visuell før man gikk tilbake i spillet for å sammenligne. Så se bort i fra at zombier kommer løpende i trynet ditt, eller ting blir kastet på deg så er dette et veldig behagelig spill.

 • Grafikk 7
  7/10
 • Gameplay 9
  9/10
 • Kontrollere 10
  10/10
 • Musikk/Lydspor 9
  9/10
 • Gjenspillingsverdi 9
  9/10

Oppsummering

Zombieland: Headshot Forever var en god overraskelse, på veldig mange måter. Lisensen til dens univers har ikke skapt et sjelløst spill, hvor profitt og hype for filmene er hovedfokus, det er jo tross alt noen år siden forrige film kom ut. Dette er et enkelt VR spill hvor det enkle ikke er ofringer, men kunstneriske valg fra utviklerne. Jaget etter å alltid blir bedre, gå gjennom runde på nytt og på nytt for å fjerne tiendeler gjordet at man fort kunne bruke flere timer på samme bane. Det har kanskje kostet meg et par netter med drømmer om zombier, og dager hvor det egentlig har vært alt for varmt til å spille VR spill. Men jeg hadde det utrolig gøy fra start til slutt.

Overall
8.8/10
8.8/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

 • – Morsomt Gameplay
 • – Evig jakt for forbedring
 • – Enkle kontrollere
 • – Komfortabel VR

Cons

 • – Kanskje litt enkelt system for noen
 • – Litt kort for de som ikke vil jakte etter bedre tider

Siste Anmeldelser

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Total
0
Share