7.1 C
Drammen
søndag, september 24, 2023

Tales of Arise – Anmeldelse

Date:

Andre Nyheter

Bowers & Wilkins Lanserer Ny Premium Hodetelefon: Px7 S2e

Bowers & Wilkins kommer med mye lovnader om de nye hodetelefonene sine!

Den populære serien fra Australia kommer endelig som et videospill!

Småbarnsforeldre vet meget godt hvor bra dette kan bli! :D

iPhone 15 kommer til å ha RayTracing

Du kan spille spill som Resident Evil 4, Resident Evil: Village og Assassin's Creed: Mirage på den nye iPhonen

EAs nye rally spill med Codemasters har blitt annonsert

Skaperne bak blant annet den kjente DiRT serien har annonsert sitt nye WRC prosjekt

Tales of Arise er uten tvil det lengste spillet jeg har hatt de siste to -tre årene

Navn: Tales of Arise
Utvikler:
Bandai Namco Games
Utgiver:
Bandai Namco Studios
Lansert:
10.08.2021
Tilgjengelig på: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Omtalt på: PC
Fått via: Vi har fått en kode av dette spillet fra utgiver eller PR selskap for å kunne skrive en anmeldelse.

Jeg savner så mye når jeg kunne spille et spill uten å bekymre meg for noe. Da det eneste avbruddet mellom spillet og meg var å bli kalt for å spise eller for å komme nærmere sengetid. Nå med snart 30 år bak meg blir jeg redd hver gang jeg leser at et spill varer mer enn 20 timer, med mitt nåværende livs situasjon vet jeg at det vil være praktisk talt umulig for meg å fullføre det.

Selv om deler av arbeidet mitt er relatert til videospill, holder mangel på tid meg veldig langt fra dem. Men jeg fant et “triks”. Når et spill fanger oppmerksomheten min, tar jeg vare på anmeldelsen, for på den måten vet jeg at jeg må søke lenge nok for å fullføre det. Dette kan virke trist, men det er kanskje mange av dere som leser noe lignende. Etter hvert som vi blir eldre, blir tiden vår mer og mer begrenset, noe som påvirker oss når det gjelder spillene vi spiller.

“Men som det skjer mange ganger i livet, får du uventede overraskelser. Den overraskelsen kalles Tales of Arise.”

Men som det skjer mange ganger i livet, får du uventede overraskelser. Den overraskelsen kalles Tales of Arise. Når jeg går dypere inn i symptomene mine, i de fleste spill skjer det med meg at jeg begynner veldig spent og på tre timer blir hodet mitt oversvømmet av negative tanker og blir rastløs på å komme videre i spillet, og det ender da som regel med at hodet mitt vil avslutte spillet.

Men med Tales of Arise fikk jeg en overraskelse, en overraskelse som jeg trengte å fortelle deg, for hvis noen kjenner seg igjen i denne historien, vet jeg at det vil hjelpe. Jeg startet anmeldelsen med å gjenta for meg selv i hodet mitt 300 ganger, “du må spille det, det er en anmeldelse, det er jobb, ta deg tid fra hvor som helst, kanskje hvis du går til sengs 2-3 om morgenen hver dag så vil du fullføre det mellom nå og embargo. ” Da var det som når de bedøver deg før en operasjon, at du ikke skjønner det, men lar deg slippe. Jeg skjønte det ikke, det første spillet jeg startet Tales of Arise med, jeg brukte 6 timer foran skjermen, jeg kunne ikke engang huske når den siste delen var at dette skjedde.

Med Tales of Arise har jeg nok en gang følt den følelsen at ingenting rundt deg betyr mer enn spillet. Jeg har følt meg fanget i spillet til det punktet at jeg nok en gang var det barnet som lekte til han ble skjelt ut fordi det var middagstid, med den forskjellen at nå var det jeg som måtte lage middag. Tales of Arise markerer et vendepunkt for meg personlig som igjen viser meg hvordan problemer i dette livet noen ganger er veldig enkle å løse.

Så er det på tide å reflektere. Hvis Tales of Arise har fått meg til å miste oversikten over tiden igjen, må den ha noe godt, ikke sant? Og faktisk er listen over positive poeng i Bandai -spillet flott. Men magien hans ligger i hvordan det håndterer flyten. Normalt når jeg har møtt JRPG eller RPG blir jeg overveldet, jeg forstår ingenting, det er mange ting å gjøre, mange å forstå, til neste gang farvel. Med Tales of Arise er det en perfekt rytme, du starter eventyret og det absorberer deg litt etter litt, det forfører deg etter hvert som timene går og du innser at målet aldri var å mette deg, fordi 4-5 timer går og du følger fine opplæringsprogrammer for å fullføre.

Normalt når vi analyserer et spill du tenker, vel dette punktet, dette andre kunne vært bedre ….. Med Tales of Arise var det rart, vet du når du har en date på Tinder og den aktuelle gutten eller jenta virker perfekt ?? Vel, det var sånn jeg følte om spillet, jeg ble overveldet. Vi finner en utrolig historie, noen karismatiske karakterer som utvikler seg med historiens gang. Det er et snev av mystikk under eventyret. Combat er designet for å være smidig, morsom og praktisk. Unreal Engine 4 gir oss en vakker verden med de mest imponerende scenariene i sagaen. Er dette en kamp eller en cutscene? Fordi jeg gir den superlikes, ultralikes og hva som helst. En date, en sommerkjærlighet som vil vare omtrent 40 timer eller kanskje mer, vil også avhenge av deg.

Nå, med litt mer sjelefred, vil jeg fortelle deg mer detaljert. Historien setter oss først i skoene til Alphen og Shionne, han er en slave og hun heltinnen som flykter fra tyrannfolket. En historie om minoriteter der “de svake” må styrte den etablerte makten. Et eventyr som fortalte som dette kan virke enkelt, men det er alltid overraskende og introduserer mysterier, nyheter eller uventede hendelser. Men hvis historien er god, er det også takket være karakterene vi kontrollerer og følger oss i historien. Jeg liker ingenting mer i spill, serier eller anime som karakterene utvikler seg, og i Tales of Arise har vi dette som en søyle i fortellingen. I tillegg lar spillet spilleren bestemme i hvilken grad de vil fordype seg i karakterene sine, så det blir opp til deg å bli mer eller mindre kjent med dem.

Alt som historien utspiller seg i en veldig rik verden, med ambisiøse omgivelser, med valgfrie veier, byer, og til og med hvilebål som fikk meg til å huske de mange gangene jeg døde i alle jævla Dark Souls. Jeg vil ikke være bombastisk, det er ikke nødvendig, scenarier, oppdrag, progresjon, det er aspekter som er veldig vellykkede og som utvilsomt oppfyller det som forventes.

Jeg lyver ikke for deg, jeg hadde skrevet to avsnitt i mye tekst som beskriver kampsystemet, og jeg har slettet dem. Jeg personlig elsket combaten, så mye at selv kampene var korte, jeg ville at fienden skulle vare lenger (frasen gjelder ikke for siste sjefer). Jeg likte det så godt at det er derfor jeg har slettet avsnittene jeg hadde skrevet, fordi det er en fantastisk demo tilgjengelig for å bevise at det vil lære deg det jeg aldri vil kunne overføre på noen få linjer, for det er uten tvil det er en av de beste delene av spillet, og se på hva hele settet er en enestående.

På grafisk nivå har jeg spilt spillet på PC -versjonen, og sannheten er at det ser spektakulært ut. Tittelen har muligheten til å konfigurere den til å favorisere oppløsningen eller bildefrekvensen. Jeg anbefaler utvilsomt sistnevnte for å favorisere all fargesans og eksplosjoner i kampene uten å gi deg noen rykk i flyten. Tydeligvis må du like anime-lignende estetikk, men for meg, forbruker av denne kunsten, gjør det punktet meg bare mer interessert.

Jeg er klar over at jeg kunne fortelle deg mye mer, men du og jeg vet at hvis du leser disse linjene, fanger spillet din oppmerksomhet. Så la det gå, prøv demoen, og nyt det mye når du spiller det siste spillet om noen dager, du kommer til å glede deg masse. Jeg håper virkelig du får et smil som det gjorde med meg, og du stikker innom igjen for å forklare følelsene dine i kommentarfeltet under her.

Lurer du på hvordan vi setter score på spillene vi anmelder? Da kan du sjekke ut vår anmeldelse policy her.

 • Historie 9
  9/10
 • Grafikk 8
  8/10
 • Gameplay 8
  8/10
 • Kontrollere 9
  9/10
 • Musikk/Lydspor 10
  10/10
 • Gjenspillingsverdi 8
  8/10

Oppsummering

Tales of Arise er årets beste innsats når det gjelder JRPG -er. En tittel som får deg til å bli forelsket i en historie og karakterer du vil føle med, et riktig progresjonssystem, morsomme kamper, attraktive hovedoppdrag (noen sekundære ikke så mye), valgfrie hendelser, attraktiv grafikk … tror jeg det sier seg selv mer.

Overall
8.67/10
8.67/10
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

 • – En vakker historie
 • – Noen karakterer som det er lett å føle med
 • – Flott kampsystem
 • – Misjonsutvikling
 • – En grafisk spektakulær verden

Cons

 • – Noe sekundært lite innhold
 • – Jeg skulle ønske jeg kunne gå meg villere på kartene
Kim Haug
Kim Haug
Eier og daglig leder av Ulvespill Interessen min for spill er så stor at jeg bestemte meg for å starte opp egen spillnettside, why not? Har skrevet spillnyheter og anmeldelser siden 2011

Siste Anmeldelser

Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Total
0
Share